Stars on Sky - Αναμνήσεις από τα 80's

Stars on Sky – Αναμνήσεις από τα 80’s

Πάμε μερικά χρόνια πίσω. Τέλος δεκαετίας του 80.

Δουλεύω στα κορυφαία έντυπα της εποχής στο ΕΝΑ και στο ΚΑΙ που ανήκουν στη Γραμμή την εταιρία που έστησε και γιγάντωσε τον εκδοτικό όμιλο Κοσκωτά. 

Ένα ωραίο μεσημέρι με φωνάζουν στα κεντρικά γραφεία της εκδοτικής αυτοκρατορίας.

Η συνάντηση μου με τα διευθυντικά στελέχη και με έναν από τους ιδιοκτήτες έχει τυπικό χαρακτήρα. Δεν μου αφήνει περιθώρια αντίδρασης. 

«Φεύγεις από το ραδιόφωνο που είσαι δεν μπορείς να είσαι αλλού και ξεκινάς εδώ όπου ανήκεις.»

Πάω για μια ξενάγηση στα κεντρικά του σταθμού στην Παλλήνη και μένω άφωνος. 
Γραφεία διαστημικά. Όπως Αμερική. Μου θυμίζουν τα καλύτερα στούντιο που έχω δει μέχρι εκείνη τη στιγμή μόνο στα ταξίδια μου σε Ευρώπη και Αμερική.
Η δισκοθήκη του σταθμού έχει ασανσέρ και με το πάτημα κουμπιών βρίσκεις το ράφι το γράμμα τον δίσκο την μπομπίνα την κασέτα ότι θέλεις…
Επιστημονική φαντασία.
Ο Sky 100,4 fm stereo βγαίνει δοκιμαστικά στον αέρα στις αρχές του 1988 και λίγο μετά το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς φέρνει επανάσταση στα ερτζιανά. 
Ο Ανδρέας Παπανδρέου κυριαρχεί στο τότε πολιτικό σκηνικό. 
Στις 22 Οκτωβρίου του 1988 μάλιστα κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο μετά την εγχείριση καρδιάς που έκανε γράφει ιστορία με το κλασσικό νεύμα στη Δήμητρα Λιάνη να τον ακολουθήσει, επισημοποιώντας την σχέση τους.
Ο Sky 100,4 είναι εκεί και καταγράφει τα πάντα αποκλειστικά.
Όπως αποκλειστικά καλύπτει τα πιο σημαντικά γεγονότα της περιόδου εκείνης που άλλαξε για πάντα το πολιτικό σκηνικό στα μέρη μας.
Η θέση μου συγκεκριμένη. 
Διευθυντής ξένου ρεπερτορίου του σταθμού αλλά και μέλος της επιτροπής προγράμματος του σταθμού. Μέλη της επιτροπής ήταν επίσης ο Τάσος Παπαδόπουλος, διευθυντής του σταθμού, ο συχωρεμένος Βαγγέλης Γιαννόπουλος, που είχε έρθει από τον Top fm,  ο Παύλος Αλέπης, η πολυαγαπημένη μου Ελένη Μαβίλη, και η Σάσα Παπαχριστοπούλου. 
Stars on Sky - Αναμνήσεις από τα 80's
Συμμετέχω στο στήσιμο ενός all star ραδιοφώνου για το οποίο ήμουν και θα είμαι περήφανος για πάντα.
Στην προσπάθεια αυτή έδωσαν το παρών στο ξεκίνημα πολλά και διάσημα ονόματα.
Αναφέρω μερικούς χωρίς σειρά αξιολόγησης όπως μου έρχονται στο μυαλό.
Ο Μεγακλής Βιντιάδης  ο Αντρέας Μικρούτσικος  ο αξέχαστος Βασίλης Τσιβιλίκας, ο Λυκούργος Κομίνης,  ο Κώστας Τουρνάς, η Ναταλία Γερμανού, που έκανε τα πρώτα της βήματα στο ραδιόφωνο, ο Προκόπης Δούκας που ήταν υπεύθυνος δισκοθήκης αλλά και συνεργάτης της Ναταλίας Γερμανού,  ο Ήζυ Κουτιέλ, ο Στέφανος Κοτατής, η μονίμως κεφάτη Πωλίνα, ο ανεπανάληπτος έλληνας μπλούζ μαν Ζώρζ Πιλαλί, η  Μιμή Ντενίση,  ο Στέφανος Κορκολης,  ο  Γιώργος Μεσσάλας,  η εμβληματική  Έλλη Στάη, που έβγαινε 12-2 το μεσημέρι και μετά ακολουθούσα εγώ με το δίωρο 2-4, η υπέροχη Σεμίνα Διγενή, ο Ηλίας Μπενέτος, ο Νάσος Αθανασίου , η Σοφία Βόσσου , ο Dr LA –
Λάκης Ζωϊόπουλος,  ο Απόστολος Λασκαρίδης,  ο  Δημήτρης Σιγαλός,  ο Γιάννης Καραλής και πάρα πολλοί άλλοι επαγγελματίες και αστέρες που δεν θυμάμαι και ας με συγχωρήσουν γι αυτό.
Μόδα της εποχής τα άλμπουμ με επιτυχίες που είχαν τίτλο και σφραγίδα από ένα κορυφαίο ραδιοφωνικό σταθμό. Στο παιχνίδι αυτό εννοείται ότι έπαιξε και ο Sky 100,4 fm stereo. Είχα την ευκαιρία να υπογράψω ένα από αυτά τα μοναδικά άλμπουμ. Ψάχνοντας τον τίτλο του δεν το κούρασα και πολύ. Ήταν άλλωστε εποχή εκπλήξεων για το συγκεκριμένο ραδιόφωνο και από πλευράς πρωταγωνιστών και από πλευράς ρεπερτορίου.
Το ανεπανάληπτο διπλό άλμπουμ Stars on Sky 100,4 fm stereo βγήκε στην επιφάνεια και έκανε για την εποχή του τρελές πωλήσεις, σε βινύλιο σε cd και σε κασέτα που τότε έπνεε τα λοίσθια, έχοντας στα περιεχόμενα του μέρος από την αφρόκρεμα της εποχής.
Stars on Sky - Αναμνήσεις από τα 80's Stars on Sky - Αναμνήσεις από τα 80's

Λίγο μετά έρχεται η κατάρρευση του Κοσκωτά, η Γραμμή κλυδωνίζεται, ο Sky μένει λίγο μετέωρος μέχρι τη στιγμή που θα περάσει στην οικογένεια Αλαφούζου.

Ασύλληπτη περίοδος και αγαπημένες εικόνες και ήχοι που αν κάνεις το λάθος και  οδηγηθείς σε συγκρίσεις με το σήμερα του ραδιοφώνου απλά  θα σε πιάσει μελαγχολία…

 
Βασίλης Λούκας
 
 

Σχόλια

1 thought on “Stars on Sky – Αναμνήσεις από τα 80’s”

  1. Pingback: Stars on Sky – Αναμνήσεις από τα 80’s - Starclub - Βασίλης Λούκας

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top