03/10/2022

Από το «Γεράκι της Μάλτας» στο Γεράκι της Γιάννας! Επιθεώρηση Επικαιρότητας #181

Γεράκι

Κίνησε η γερακίνα κι έπεσε πάνω σε Drone

Η είδηση δεν είναι ότι εκπαιδευμένο γεράκι γράπωσε ένα drone και το έφερε στο έδαφος. Η είδηση είναι ότι κάποιος σκέφτηκε ότι ένα γεράκι μπορεί να τον σώσει από ένα drone.

H μόνιμη επικεφαλής των μεγάλων στιγμών της χώρας, κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου – που μετά τους Ολυμπιακούς ανέλαβε και τις εκδηλώσεις για τα διακόσια χρόνια από την επανάσταση του ’21 – είναι μόνιμο «θύμα» των παπαράτσι.

Έτσι λοιπόν  – άγνωστο αν ήταν δική της ιδέα ή των προσώπων που απαρτίζουν την ασφάλεια της ίδιας και του συζύγου της – ένα ειδικά εκπαιδευμένο γεράκι προφανώς είναι πάντα παρών στις εκδηλώσεις του ζεύγους για να προστατεύει τις ιδιωτικές τους στιγμές από τα αδιάκριτα μάτια.

Οι παπαράτσι είναι οι φωτογράφοι που με τους τηλεφακούς τους «πιάνουν» στιγμές διασήμων, όχι πάντα πολύ κολακευτικές.

Όσο λιγότερο κολακευτική είναι η πόζα του παπαράτσο (ενικός του παπαράτσι, ιταλιστί) τόσο μεγαλύτερη η αξία της φωτογραφίας στο χρηματιστήριο του κίτρινου τύπου.

Το γλέντι της βάφτισης της εγγόνας της κυρίας Αγγελοπούλου, μπορούμε να τη λέμε και γιαγιά – που είναι τίτλος τιμής και να μην παρεξηγήσει κανείς και καμιά σας παρακαλώ – είναι απολύτως ιδιωτική στιγμή.

Δεδομένου μάλιστα ότι στο εν λόγω πάρτι δεν πήρε φωτιά η Φιλοθέη από τα πυροτεχνήματα – όπως είχε γίνει μετά τον ολυμπιακό θρίαμβο της Αθήνας 2004 – κανείς δεν είχε το δικαίωμα να αποκτήσει φωτογραφικά ντοκουμέντα της βραδιάς.

Γεράκι όμως; Πραγματικά, μάλλον επειδή δεν είχα ποτέ όχληση από παπαράτσι, δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ.

Δεν θα είχα και τα χρήματα να προσλάβω εκπαιδευτή γερακιών με τα γεράκια του και να τους κουβαλώ μαζί μου σε κάθε εκδήλωση!

Είναι πάντως μια πολύ καλή ιδέα! Οικολογικά εναλλακτική και όπως φάνηκε στο πάρτι της Φιλοθέης, και αποτελεσματικότατη.

Το γεράκι άρπαξε το αδιάκριτο drone με τα κοφτερά και πολύ δυνατά του νύχια και το έφερε στον εκπαιδευτή του. Πιθανώς να πήρε και μια λιχουδιά για την νίκη του αυτή.

Πέραν της κάθε πλάκας που μπορεί ο καθένας να κάνει με το περιστατικό εκείνο που παραμένει είναι ότι: πρώτον κάποιος σκέφτηκε και μπήκε στα έξοδα να έχει για σεκιουριτά ένα γεράκι και δεύτερον ότι κάποιοι δημοσιογράφοι εξακολουθούν να πληρώνουν για  παπαρατσικά στιγμιότυπα.

Θα μου πεις το κοινό έχει εκπαιδευτεί… όπως το γεράκι. Και θέλει να ακονίζει τα νύχια του, το κοινό πάντα, και να χορταίνει τα μάτια του με σκηνές και στιγμιότυπα που δεν έχουν να του προσφέρουν τίποτα, πέραν του κορεσμού μιας αρρωστημένης περιέργειας.

Γιάννης Καφάτος

(Συνολικές Επισκέψεις 389, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Γιάννης Καφάτος 2001 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*