09/12/2023

Τζίμμυ Κορίνης: ένας vintage δάσκαλος της αστυνομικής λογοτεχνίας

Τζίμμυ Κορίνης: ένας vintage δάσκαλος της αστυνομικής λογοτεχνίας

Να πω την αλήθεια τη "Μάσκα" δεν τη διάβαζα, και έτσι δεν είχα λόγο να ξέρω ποιος την έγραφε. 
Όταν στις αρχές Νοεμβρίου πήρα στα χέρια μου το βιβλίο "Ίντριγκα στο Ιόνιο" (Μεταίχμιο) κι άρχισα να το διαβάζω η μόνη διακοπή που έκανα ήταν για να βρω στοιχεία για τον συγγραφέα. 
Κι έτσι άρχισα να γνωρίζω τον Τζίμμυ Κορίνη. 


Έναν πιτσιρικά που στα 14 του έγραφε αστυνομικές ιστορίες, στα 16-17 έγραφε και πληρωνόταν αδρά, για την εποχή, σε εφημερίδες τις ιστορίες που δεν μπορούσε να τις κρατήσει μέσα του.
Πηγαίος και πάντα πιστός στο σασπένς, στο νουάρ. 
Η "Ίντριγκα στο Ιόνιο" είναι ένα παλιομοδίτικο αστυνομικό μυθιστόρημα, εντελώς διαφορετικό από τα best seller της Σκανδιναυικής σχολής, μακριά από τα κοινωνικά σχόλια, με ήρωα έναν κυνικό δημοσιογράφο, γρήγορη δράση, δυναμική πλοκή, κι όμως απολύτως σύγχρονο. 
Φυσικά υπάρχει μια γυναίκα με παρελθόν και μια νεαρή κοπέλα που άθελά της μπλέκει σε έναν λαβύρινθο που καταλήγει σε ένα σπιράλ που φλερτάρει με τον θάνατο. 

Ο Τζίμμυ Κορίνης έχει γράψει για την ελληνική τηλεόραση πολλές αστυνομικές σειρές και μάλιστα μια από αυτές μπορεί να θεωρηθεί ο "μπαμπάς" του CSI. 
Λίγο πριν φτάσω στο τέλος του βιβλίου τον πήρα τηλέφωνο και μια φωνή εξόχως ραδιοφωνική, ενός ευγενικού ανρθώπου που ξέρει ποιος είναι και χορτασμένος από τη ζωή, με καλοδέχτηκε και αποδέχτηκε την πρότασή μου για μια ραδιοφωνική συνέντευξη στον Trollradio.gr

Στην κουβέντα μας μου εκμυστηρεύτηκε στιγμές από μια ζωή που είχε πάντα δύο συστατικά: Χαρτί και μολύβι! Αλλά και ταξίδια και ξενιτιά (έζησε πολλά χρόνια στην Αγγλία).
Ο Τζίμμυ Κορίνης είναι ένας γραφιάς, ένας παραμυθάς. Έχει ιστορίες μέσα στο κεφάλι του που θέλει να τις μοιραστεί! Ετοιμάζει ήδη το επόμενο του βιβλίο και με το κέφι που διέκρινα, σίγουρα θα δεν θα είναι το τελευταίο! 

Γιάννης Καφάτος


mm
About Γιάννης Καφάτος 2169 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*