23/02/2024

Γιατί χρειαζόμαστε τον Άγιο Βασίλη;

Γράφει η Ασημίνα Καραμαλέγκου, Σύμβουλος Ψυχικής υγείας - Life Coach

Γιατί χρειαζόμαστε

Ο Άγιος Βασίλης δεν είναι ένα απλό αποκύημα φαντασίας. Είναι μία πεποίθηση που ταξιδεύει τους ανθρώπους στα πιο αγνά και όμορφα σημεία του εαυτού τους. Ανεξάρτητα από την ηλικία μας είναι ένα σύμβολο ελπίδας, αγάπης, ονείρων (ανεκπλήρωτων και μη).

Είναι η συναισθηματική μας υπέρβαση. Είναι όλα όσα έχουμε ονειρευτεί ως παιδιά και με το συγκεκριμένο άρθρο θέλω να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να συντηρήσουμε αυτό τον μύθο στις ψυχές των παιδιών μας. Ο Άγιος Βασίλης συμβολίζει την άνευ όρων αγάπη, τη δοτικότητα, την ανιδιοτελή προσφορά, την επιθυμία και το όραμα των μικρών παιδιών. Όλα αυτά έχουν συναισθηματική δύναμη και διαπλάθουν καλούς χαρακτήρες. Επιπρόσθετα, ο Άγιος Βασίλης συμβολίζει την αφθαρσία. Ο αμυντικός μηχανισμός της αφθαρσίας είναι ενεργοποιημένος σε πολλούς ανθρώπους ώστε να καταφέρουν να διαχειριστούν το φόβο για την προσωπική τους υγεία και ασφάλεια στη δύσκολη αυτή κατάσταση του κορωνοϊού.

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΝ ΝΟΣΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟΣ. Διδάσκει στα παιδιά μας την υπέρβαση, την ελπίδα και την ψυχική δύναμη. Ανοίγει το δρόμο στο όραμα, το όνειρο, τη μαγική δύναμη της σκέψης, την προσήλωση στο στόχο! Διατηρώντας τη μαγεία της πίστης στην ύπαρξη του Άγιου Βασίλη διδάσκουμε στα παιδιά μας να οραματίζονται τι ακριβώς θέλουν, να ενεργοποιούν τη σκέψη τους και να γεννούν εικόνες. Μόνο έτσι η σκέψη γίνεται όραμα και το όραμα στόχος.

            Όπως εξήγησα στο προηγούμενο άρθρο μου, η δύναμη του οραματισμού έγκειται στο ό,τι κι αν είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε ξεκινάει πρώτα ως σκέψη και μετά γίνεται πράξη. Ενεργοποιούμε την ικανότητά μας να δούμε με τα μάτια της ψυχής μια κατάσταση πριν αυτή συμβεί. Αν καταφέρουμε να το κάνουμε με απόλυτη συγκέντρωση στη δική μας επιθυμία, αυτό που θα οραματιστούμε με επιτυχία θα είναι ο στόχος μας.

Από τη στιγμή που τον οπτικοποιήσουμε έχουμε μπει στη διαδικασία υλοποίησής του. Όλο μας το είναι συνηγορεί στο να πετύχουμε αυτό που οραματιζόμαστε. Αυτό γίνεται γιατί η επίμονη σκέψη του στόχου και η οπτικοποίηση του θα ενεργοποιήσει το μυαλό μας σαν να το ζει πραγματικά. Ο Άγιος Βασίλης είναι μια πεποίθηση άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μαγεία της υπέρβασης και τη δύναμη του οραματισμού.

Ασημίνα Καραμαλέγκου, Σύμβουλος Ψυχικής υγείας – Life Coach

FB: ΑΣΗΜΙΝΑ ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΥ         


mm
About Ασημίνα Καραμαλέγκου 108 Articles
Ασημίνα Καραμαλέγκου, 22 χρόνια μάνα του Αλέξανδρου και 18 χρόνια μάνα της Θεανώς, σπούδασα ψυχολογία με μεταπτυχιακό στις ψυχαναλυτικές μελέτες στο Kent της Αγγλίας και συνέχισα με το ταξίδι στην αυτογνωσία ολοκληρώνοντας τα προγράμματα Life Coaching και Certificate in Coaching στο Καποδιστριακό. Μότο μου «όπου βάζεις ψυχή κι αυθεντικότητα, πετυχαίνεις». Εργάζομαι με την ίδια ψυχή και στο μαγαζί μας και ως σύμβουλος ψυχικής υγείας – life coach.
Contact: Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*