Χρήστος Τερζίδης

Χρήστος Τερζίδης: Ονειρεύομαι να αγωνιστώ σε έναν αγώνα επαγγελματικής πυγμαχίας

Χρήστος Τερζίδης: ασχολείται με τη δισκογραφία ως μάνατζερ. Έχει πάρει χρυσούς δίσκους για τη δουλειά του. Του αρέσει πολύ η μουσική και η Θεσσαλονίκη. Έχει ρίζες στη δεκαετία του 80. Είναι ένας σημερινός άνθρωπος του καλλιτεχνικού χώρου. Είναι συγγραφέας. Έχει γράψει πέντε βιβλία. Το πιο πρόσφατο είναι το Franklin killer on the road.

Πηγαινοέρχεται στην Αμερική. Θέλει να αγωνιστεί σε επαγγελματικό αγώνα πυγμαχίας. Τον γνώρισα πρίν από μερικά χρόνια σε μια εκδήλωση όπου συνόδευε τους Goin Throught με την ιδιότητα του ως καλλιτεχνικός μάνατζερ. Μου έκανε εντύπωση από τότε η ευγένεια του. Λέω να μάθουμε σήμερα γιαυτόν όσα περισσότερα μπορούμε.

Πότε έπιασες για πρώτη φορά βιβλίο στα χέρια σου;

«Υποθέτω σε πολύ νεαρή ηλικία από την οποία έχω απωλέσει τις αναμνήσεις. Οι αναμνήσεις όμως που είναι ζωντανές και με συντροφεύουν μέχρι σήμερα είναι τα αναρίθμητα απογεύματα και βράδια με παρέα τον Ιούλιο Βέρν στην προ ιντερνέτ και ιδιωτικής τηλεόρασης εποχή».

Πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας σου;

«Οι πέντε χρυσοί δίσκοι που έχω λάβει για την δουλειά μου ως artisitc creative manager με τα συγκροτήματα των Goin’ Through, Professional Sinnerz & Stan και η έκδοση των πέντε βιβλίων μου».

Μεγαλύτερη χαρά;

«Η τάση μου να θέτω νέους στόχους για τους οποίους αναγκάζομαι να κάνω προσωπικές υπερβάσεις».

Μεγαλύτερη απογοήτευση;

«Οι μεγαλύτερες απογοητεύσεις είναι το κίνητρο για πιο δημιουργικούς αγώνες.»

Δεκαετία ’80. Σου λείπει κάτι από τότε;

«Η σχέση με την μουσική. Το συναισθηματικό δέσιμο με τον κάθε δίσκο ξεχωριστά. Η εποχή που οι δίσκοι είχαν την υπόσταση βιβλίων».

Ποια είναι τα κορυφαία άλμπουμ Ελλήνων και ξένων που έχεις ακούσει;

«Δειγματοληπτικά θα πω το ομώνυμο των Στέρεο Νόβα το οποίο κυκλοφόρησε από την Wipe Out το 1992 και είχα την τύχη να κρατήσω στα χέρια μου ένα από τα πρώτα βινύλια που μας εστάλη τότε στο In Rock στο οποίο ήμουν εκδότης. Θυμάμαι ακόμα και τώρα την αίσθηση του ρηξικέλευθου ήχου για την τότε Ελληνική μουσική πραγματικότητα. Θεωρώ αυτό τον δίσκο έναν από τους κορυφαίους της μεταπολίτευσης.
Από εξωτερικό θα πω το Sound of Silver των LCD Soundsystem το οποίο με συνόδευσε και με συνοδεύει στις συναισθημετικές μου περιπλανήσεις και μεταπτώσεις στην Νέα Υόρκη.
Από παραγωγές στις οποίες συμμετείχα μακράν το All I “ve Become των My Excuse για το οποίο είχα την τιμή να βρίσκομαι παρόν στην δημιουργία του στο New Jersey, κάτω από την επιμέλεια του ιστορικού παραγωγού Ron Saint Germain

CD, βινύλια, συλλογές βιβλία ;

«Αποφεύγω να δένομαι συναισθηματικά με αντικείμενα».

Μπάλα, αγαπημένη ομάδα;

«Leeds United & ΠΑΟΚ»

Ραδιόφωνο σήμερα;

«Νομίζω στην Ελλάδα διατηρείται σε ένα πολύ καλό επίπεδο σε σχέση με το εξωτερικό. Λατρεύω τις εκπομπές του πολύ καλού μου φίλου Κωνσταντίνου Τζούμα και τα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης που κρατάνε επαφή με τον ήχο προηγούμενων δεκαετιών».

Τηλεόραση σήμερα;

«Τραγική. Προσπαθώ να παρακολουθώ μόνο κρατικά κανάλια όπου είναι τα μόνα στα οποία μπορεί να πετύχω κάποιες εκπομπές με θέματα που με ενδιαφέρουν».

Πολιτική σήμερα;

«Κατευθυνόμενη».

Τι θα άλλαζες από τον Χρήστο;

«Κομμάτια της διατροφής μου».

Διασκέδαση σήμερα;

«Ο χρόνος με την κόρη μου».

Νεοέλληνας…

«Άναρχος».

Ανεκπλήρωτες επιθυμίες;

«Ονειρεύομαι να αγωνιστώ σε έναν αγώνα επαγγελματικής πυγμαχίας».

Βασίλης Λούκας

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top