Φροντίστε τα φυτά σας από την …κουζίνα

Διανύουμε την εποχή που όλοι φροντίζουν λίγο έως πολύ να έχουν κάποια φυτά στο μπαλκόνι τους ή την αυλή, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που έρχονται σε αμηχανία, καθώς δεν έχουν τις γνώσεις να τα προστατεύσουν από τις όποιες επιθέσεις δέχονται. Τα πράγματα όμως μερικές φορές είναι πολύ πιο απλά. Και περνάμε μέσα από την κουζίνα μας!

Πιπεριές

Οι ακρίδες μπορούν να γίνουν από απλός πονοκέφαλος μέχρι πληγή του φαραώ! Αντιμετωπίζονται πολύ δύσκολα γι' αυτό και στη γεωργία τις καταπολεμούν σε επίπεδο πολιτείας.

Στον κήπο ή τη βεράντα τα πράγματα είναι πιο απλά και μπορούμε να ξορκίσουμε τη βιβλική κατάρα με… καυτερές πιπεριές από το μανάβη.

Παίρνουμε λοιπόν 5 καυτερές πιπεριές και τις ψιλοκόβουμε • τις βυθίζουμε σε 1 λίτρο νερό Τις αφήνουμε 24 ώρες, σουρώνουμε και ψεκάζουμε. Εκτός από τις ακρίδες απωθεί πολλά άλλα βλαβερά έντομα. Μπορούμε να συμπεριλάβουμε στη «σούπα» 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο, οπότε το διάλυμα θα έχει και προστατευτική δράση σε ενδεχόμενες ασθένειες των φυτών

Πράσινο σαπούνι

Είναι αποτελεσματικό εντομοκτόνο επαφής για τα βλαβερά έντομα των φυτών μας. Διαλύουμε 10 – 20 γραμμάρια πράσινο σαπούνι σε 1 λίτρο νερό, προσθέτουμε 10 γραμμάρια (περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού) λευκό οινόπνευμα και ψεκάζουμε με το μείγμα. Χρησιμοποιούμε τριμμένο το πράσινο σαπούνι για να διαλύεται ευκολότερα.

Τις συμβουλές για την προστασία των φυτών μας μας τις έδωσε ο καθηγητής γεωπόνος και αρχιτέκτονας τοπίου, Ανδρέας Μπαρμπούτσης. Όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε τον ίδιο, στην ομιλία του σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου, στις 18.30,  στην 1η Ανθοκομική Έκθεση που γίνεται στο Αττικό φυτωριακό πάρκο στο Κορωπί

13289020_10154301882993530_126

 

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top