26/07/2021

Γιατί ο Steve Jobs φορούσε τα ίδια ρούχα κάθε μέρα;


Κάθε μέρα κάνουμε ένα σωρό επιλογές .Ξεκινάμε το πρωϊ αποφασίζοντας αν θα πατήσουμε το ξυπνητήρι η όχι και απο κεί και πέρα συνεχίζουμε.Θα φάω πρωϊνό ή οχι;ΤΙ θα γίνει με τα θέματα της δουλειάς ;Θα πάω γυμναστήριο σήμερα; Και αυτές οι επιλογές που σας αναφέρω  είναι και οι πιο απλοϊκές.

 

Το αστείο είναι ότι ακόμα και με αυτές τις απλές αποφάσεις ήδη έχουμε καταναλώσει πολύ διανοητική ενέργεια.Με ένα λόγο,  όταν παίρνουμε πολλες αποφάσεις,μεγάλες η μικρές σε σύντομο χρονικό διάστημα,  μειώνουμε την ικανότητα του μυαλού μας να συγκεντρωθεί και να αποδώσει τα μέγιστα στις κρίσιμες αποφάσεις.

Τι γνώριζε ο Steve Jobs για τη λήψη αποφάσεων, που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν;

Ο Jobs φορούσε το περίφημο μαύρο ζιβάγκο,μπλέ τζην και πάνινα παπούτσια New Balance κάθε μέρα..Κάτι σαν φόρμα εργασίας, που έγινε το σήμα κατατεθέν του.

Και δεν νομίζω να σκέφτεστε ότι δεν είχε χρήματα η ανθρώπους να του αγοράσουν ρούχα!

 

Απλά κατά τους ειδικούς ο Jobs,είχε πολύ ορθά αποφασίσει, τι ήταν γι΄αυτόν πιο σημαντικό.Τι μπλουζάκι θα φορούσε ή τι αποφάσεις θάπρεπε να πάρει για το επόμενο βήμα της Apple;

Γιατί εμείς οι κοινοί θνητοί δεν συνηδειτοποιούμε ότι η δυνατότητα να πέρνουμε αποφάσεις έχει και αυτή τα όριά της.Μετά “καιγόμαστε” και δυστυχώς τις πιο πολλές φορές δεν το καταλαβαίνουμε!

 

Γι΄αυτό σε πείσμα κάποιων κοινωνικών κανόνων-και δεν εννοώ ότι πρέπει να φοράμε τα ίδια ρούχα κάθε μέρα-ίσως πρέπει να αυτοματοποιήσουμε κάποιες αποφάσεις μας και να δωσουμε και να δώσουμε το 100% μας στε αυτά που έχουν πραγματική σημασία!

Έλσα Παπαϊωάννου

 

 

 

 

 

 

(Συνολικές Επισκέψεις 397, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Έλσα Παπαιωάννου 117 Articles
Είμαι πρώτα απ΄όλα η μάνα της Coco. Δημοσιογράφος κυρίως τηλεοπτική και ραδιοφωνική. Πρίν λίγο διάστημα έγινα και blogger, το καινούργιο μου παιδί είναι το FabToday.net. Μου αρέσει να ανακαλύπτω καινούργιες ιδέες,καινούργια πράγματα και κυρίως δημιουργικούς ανθρώπους. Γελάω εύκολα και δεν αντέχω τη μιζέρια

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*