Ο Γιώργος Αλεξόπουλος μετέτρεψε σε must το παραδοσιακό λικέρ, Κίτρο Νάξου

Το λικέρ από Κίτρο προέρχεται από την απόσταξη των φύλλων του εξαιρετικού εσπεριδοειδούς που ευδοκιμεί μόνο στη Νάξο.

Κυκλοφορεί σε τρεις τύπους: το Λευκό που είναι διπλής απόσταξης, 40 βαθμών αλκοόλ και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη σε σχέση τουλάχιστον με τους άλλους δύο τύπους, το πορτοκαλί και το πράσινο. Έντονα αρωματικό, θυμίζει στη γεύση λεμόνι, και είναι εύκολο και «ελαστικό» στη χρήση για κοκτέιλ ενώ πίνεται και μόνο του ως απεριτίφ!

Με την φαντασία και την δημιουργικότητα του ένας εικοσιεπτάχρονος έχει καταφέρει να κάνει, αυτό το παραδοσιακό λικέρ, trend για τους λάτρεις των ευφυών κοκτέιλ!

Ο Γιώργος Αλεξόπουλος είναι 27 ετών και έχει λύσει την απορία: Barman or Mixologist.

alexopoulos_legreco_cockteil

“Είμαι μπάρμαν, η δουλειά μου, όπως όλων όσων είναι πίσω από μία μπάρα, είναι να διασκεδάζει ο κόσμος και να περνάει καλά! Στόχος μου είναι να προσφέρω στον πελάτη όσο καλύτερη εξυπηρέτηση μπορώ, χωρίς τίτλους.

Ως Ambassador του Κίτρου Νάξου Προμπονά, ο Γιώργος πήρε μέρος στον διεθνή διαγωνισμό του Havana Club Cocktail Gran Prix και με το Le Greco, ένα ξεχωριστό κοκτέιλ που συνέθεσε με Havana Club τριών ετών παλαίωσης, κίτρο Νάξου Προμπονά, σιρόπι δενδρολίβανο, φρέσκο ανανά και φρεσκοστυμμένο λεμόνι.

Γιώργο, οι πελάτες διαλέγουν κοκτέιλ από τον κατάλογο ή ζητούν καθοδήγηση;

«Νομίζω ότι χρειάζεται μια καθοδήγηση ώστε ο πελάτης να εκτιμήσει το ποτό που θα πάρει. Σημασία έχει να ενημερώσεις σωστά τον πελάτη, να τον ακούσεις, τι γεύσεις του αρέσουν, ποιο ποτό θέλει ως βάση, ακόμη κι αν έχεις πολύ δουλειά. Το να ακούς τον πελάτη είναι μέρος της δουλειάς».

O Γιώργος Αλεξόπουλος έχει κάνει το όνειρό του δουλειά και είναι ευτυχισμένος γι’ αυτό. Από δεκαεπτά ετών δουλεύει ως μπάρμαν, έχει σπουδάσει τουριστικά επαγγέλματα, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και έχει εργαστεί στο Βερολίνο και στο Λονδίνο. Έχει εργαστεί και στο ΙΕΚ Δέλτα ως εισηγητής ιστορίας αποσταγμάτων, κλασικών κοκτέιλ.

Δεν πίνει, αν και το πρώτο κοκτέιλ που δοκίμασε ήταν το Μοχίτο, το οποίο στη συνέχεια ήταν και το πρώτο που έφτιαξε ο ίδιος!

Θα τον βρείτε στο Swing Bar στην παραλία της χώρας της Νάξου και από τα χέρια του θα πιείτε το βραβευμένο κοκτέιλ Le Greco που βασίζεται στο δεύτερο ΠΟΠ προϊόν του νησιού, το Κίτρο Νάξου (το πρώτο είναι η περίφημη και πεντανόστιμη Γραβιέρα του νησιού).

Έχουμε ακόμη ένα λόγο να βρεθούμε στη Νάξο αυτό το καλοκαίρι!

Εβίβα!

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top