Κόβεται το σεξ;

Σταματάει το σεξ; 

Συνήθως αντιμετωπίζουμε αυτό το θέμα με αστειάκια , γελάκια και αν όχι με απαξίωση τουλάχιστον με συγκατάβαση.όμως είναι ένα θέμα που αφορά ­τώρα πια­ τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα του πλανήτη. 

Ένας άλλος παράγοντας που δεν μας βοηθά στο να δούμε το όλο ζήτημα φυσιολογικά και ως ενήλικες, είναι ότι με τις θεραπείες ομορφιάς και τα εξελιγμένα φάρμακα φαινόμαστε και νιώθουμε νεότεροι από την ηλικία μας – όποια κι αν είναι αυτή. 

Γιατί τότε η συζήτηση για το σεξ σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι ακόμη ταμπού; 

Το θέμα έφερε πρόσφατα στη δημοσιότητα η αιθαλής σταρ Jane Fonda που δεν μασούσε ποτέ τα λόγια της, κάτι που συνεχίζει να κάνει και τώρα που είναι στα 80. 

Όπως ανέφερε το πρώην σύμβολο του σεξ η κοινωνία μας μιλάει όλο και πιο ανοιχτά για το σεξ, παρόλα αυτά δεν μιλάει για τη σεξουαλικότητα στις μεγαλύτερες ηλικίες. “Απλά επειδή έφτασες σε κάποια μεγαλύτερη ηλικία, αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχεις πια σεξουαλικές σκέψεις και ορμές” δήλωσε η σταρ. “Θα ήθελα να βοηθήσω όσο μπορώ να σπάσει αυτό το ταμπού”. 

Η ίδια μάλιστα, σε συνέντευξή της πριν από μερικά χρόνια, είχε δηλώσει πως μετά τα 70 της, η ερωτική της ζωή ήταν καλύτερη και πιο ικανοποιητική από ποτέ. Και προφανώς δεν είναι η μόνη που το υποστηρίζει αυτό. 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να απολαμβάνουν μια δραστήρια ερωτική ζωή στα 70 και τα 80 τους χρόνια. 

Από τους 7.000 ανθρώπους που απάντησαν το ερωτηματολόγιο της έρευνας, πάνω από τους μισούς άντρες (54%) και σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών (31%) που ήταν πάνω από 70 ετών είπαν πως εξακολουθούν να είναι σεξουαλικά δραστήριοι. Το ένα τρίτο της ομάδας αυτής δήλωσε πως κάνει τακτικά σεξ – τουλάχιστον δύο φορές το μήνα.

Άλλη παρόμοια μελέτη, σε ανθρώπους από 57­85 ετών στις ΗΠΑ, βρήκε πως πάνω από το ένα τέταρτο των 85άρηδων της έρευνας ανέφεραν πως είχαν κάνει έρωτα μέσα τον προηγούμενο χρόνο.

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top