18/05/2022

Κτήμα Χαριτάτου, γιατί το κρασί είναι οικογενειακή συνήθεια


Το κτήμα Χαριτάτου έχει μια ιστορία παλιά στην αμπελοκαλλιέργεια, πολύ παλιά, μπορεί και να είναι πάνω από 200 χρόνια. Ήκμασε την εποχή που και η Πάτρα και η Αχαΐα μέχρι το 1930 είχαν πάρα πολύ μεγάλη κίνηση και κατ’ επέκταση η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος με τη σταφίδα κυρίως αλλά και με τα προϊόντα του αμπελιού.

Η οικογένειά μας πρέπει να καλλιεργούσε πάνω από 300 στρέμματα εκείνη την εποχή, σιγά – σιγά η ιστορία της σταφιδας έφθινε μέχρι το 1940 – 1950 και για άλλους λόγους κοινωνικούς, η οικογένειά μας διατήρησε μεν τα αμπέλια αλλα όχι σαν καλλιεργητικη προτεραιο’τητα μέχρι το 1960. Μετά από εκεί άλλαξαν οι καλλιέργειες, ο πατέρας μας κράτησε ένα μικρό αμπέλι για ιδιαν χρηση, με τους παλιούς και παραδοσιακούς τρόπους καλλιέργειας και εκμετάλλευσης και εμείς – τα παιδιά του – μπήκαμε στη νοοτροπία της γης και της αμπελοκαλλιέργειας, μέσα από τις πρακτικές που είχαμε από τον πατέρα μας.

Για να διαβάσετε όλες τις πληροφορίες για το οινοποιείο Χαριτάτου πατήστε ΕΔΩ (στο σάιτ www.greekcellar.gr)

(Συνολικές Επισκέψεις 224, 1 επισκέψεις σήμερα)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*