04/07/2022

Μαύρος πάγος, για τους θεριακλήδες του freddo


Κοίτα πώς τα απλά πράγματα άμα τα μπλέξεις με το μεράκι μπορεί να σε κάνουν πλούσιο – αν ζεις σε άλλη χώρα!

Ο Γιάννης Βαλτζής μεγάλωσε στο Χατζηκυριάκειο με ποδόσφαιρο και μπασκετάκι, όπως τα περισσότερα παιδιά της γειτονιάς του.
Η μεγάλη του αγάπη όμως είναι ο καφές!

Από την στιγμή που έφτιαξε το πρώτο του “φραπόγαλο” στο Πόρτο Χέλι, όχι για τον ίδιο αλλά για να τον προσφέρει κατάλαβε ότι ο καφές, ο καλός καφές ήταν αυτός που θα τον κέρδιζε!

Η παρότρυνση των φίλων αλλά και των πελατών του σε λέσχη με μπιλιάρδα και ένα ίντερνετ καφέ που είχε ανοίξει το 2003, για τον καλό καφέ που έφτιαχνε τον έβαλε ακόμη πιο βαθιά στα αρώματα και τη μαγεία του “καλού καφέ”.

MAVROS-PAGOS-2

Και ο “μαύρος πάγος” πώς σου προέκυψε Γιάννη;

ΓΒ Ξέρεις όλοι μου έλεγαν: ωραίος ο καφές σου, αλλά πρέπει να τον πιούμε γρήγορα για να μην νερώσει.
Οπότε άρχισα να σκέφτομαι πώς να κάνω παγάκια για να μην αλλοιώνουν τη γεύση του καφέ!
Πειραματίστηκα με παγάκια καφέ.

Πέταξα πολλά κιλά για να βρω εκείνες τις αναλογίες που θα έκαναν τα παγάκια μου έτσι ώστε να μην νερώνουν τον καφέ αλλά ούτε και να τον κάνουν πιο βαρύ. Στο τέλος κατάφερα να φτιάξω ένα παγάκι, μαύρο πάγο, που κρατούσε τον freddo παγωμένο χωρίς να του αλλοιώνει τη γεύση. Μπορείς να τον πίνεις για δύο τρεις ώρες!

Και πώς το έκανες πατέντα;

ΓΒ Το 2014 ξεκίνησα την διαδικασία να πατεντάρω την ιδέα μου στον αρμόδιο φορέα (ΟΒΙ) Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας . Όπου μετά από ένα χρόνο το 2015 πήρα το δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας. Έχω την πατέντα για τριάντα χρόνια. Και κανείς δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί εμπορικά αυτή την ιδέα.

MAVROS-PAGOS-3

Αν ζούσε σε μια άλλη χώρα, το πιθανότερο, κάποια μεγάλη εταιρεία θα είχε αγοράσει την πατέντα του και θα ήταν πλούσιος! Για την ώρα παραμένει εραστής του καλου καφέ και άριστος οικοδεσπότης!

Ο Γιάννης, που οι πελάτες του τον φωνάζουν Ziko Baristaki, δηλώνει barista και σερβίρει τον καλύτερο Freddo στο “Έρως καφέ”, στην οδό Πραξιτέλους 143 στο κέντρο του Πειραιά.
Χαμογελαστός και ευγενής, υποδέχεται τους τακτικούς αλλά και τους τυχαίους πελάτες σε ένα μαγαζί που μοσχοβολάει φρεσκοκομμένο καφέ.

MAVROS-PAGOS-1

Αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε τον αναλλοίωτο freddo σας εσείς ω θεριακλήδες του καλού καφέ!

(Συνολικές Επισκέψεις 2,896, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Γιάννης Καφάτος 1986 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*