Μίλα μου για Crossfit

Δεν νομίζω ότι πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων δεν ζει χωρίς την γυμναστική.

Για τους πιο πολλούς απο μας το πιο κοντινό σε άσκηση, είναι ένα αθλητικό μπλουζάκι, η ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

Στην ζωή μας όμως έχουν αρχίσει μα μπαίνουν νέα ηδη γυμναστικής Που διαφέρουν απόλα τα άλλα σε ένα βασικότατο θέμα : Δεν σε κάνουν να βαριέσαι.

Το CrossFit, η νέα προπονητική μέθοδος που ξεκίνησε από την Αμερική και πλέον αναπτύσσεται ταχύτατα και στην Ελλάδα, συνδυάζει όλα όσα θα θέλαμε από μια προπόνηση (κάψιμο λίπους, αντοχή, δύναμη, μυϊκή μάζα) και – το σημαντικότερο – απευθύνεται σε όλους τους τύπους ασκούμενου,από τους πιο αρχάριους μέχρι και τους πιο προχωρημένους. Ψηθήκατε; Ας το δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Μίλα μου γιά Crossfit

Πιο συγκεκριμένα, το Crossfit αποτελεί ένα πρόγραμμα το οποίο συνδυάζει μια μεγάλη γκάμα προπονητικών μεθόδων και για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι και τόσο ξεχωριστή.

Από ενόργανη γυμναστική και άρση βαρών, μέχρι powerlifting (άρσεις θανάτου, καθίσματα, αρασέ, ζετέ) σπριντ και τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων.

Το μενού του Crossfit περιλαμβάνει λίγο από όλα και συμφέρει.

Συμφέρει γιατί σε μια τυπική «ρουτίνα», ο ασκούμενος προπονείται σε παραπάνω από μια δεξιότητες, έτσι ώστε να γίνει ανταγωνιστικός σε όσο το δυνατόν περισσότερες ασκήσεις.

Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται… βουνό, δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεστε. Το Crossfit απευθύνεται σε κάθε υγιή, χωρίς μυοσκελετικά προβλήματα (μέση, γόνατα) ασκούμενο ανεξαρτήτως ηλικίας.

Όπως μας λένε οι ειδικοί η προπόνηση δεν εστιάζει μόνο στην δύναμη ή την αντοχή, αλλά στοχεύει στη βελτίωση και των δέκα χαρακτηριστικών που ορίζουν το επίπεδο της φυσικής κατάστασης.

Δηλαδή, ακρίβεια, ισορροπία, συντονισμός, ευλυγισία, ευκαμψία, σθένος, αντοχή, ταχύτητα, ισχύς και δύναμη.

Ξεκινήστε λοιπόν και ο θεός μαζί σας.

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top