27/06/2022

Ψάξε,ψάξε …δεν θα με βρεις!


Έχασες τον εαυτό σου;

Πάρα πολύ καλά ! Μη με παρεξηγείτε .Θέλω να πω ότι όλοι δικαιούμαστε να το πάθουμε αυτό!

Θέλω να πω ότι ούτε τα λουλούδια δεν έχουν μπουμπούκια όλο το χρόνο!

Ούτως η άλλως η ζωή έχει σκαμπανεβάσματα, αλλά δυστυχώς το κακό πάντα φαίνεται και κάνειπερισσότερη έντυπωση απο το καλό.

Νοιώθουμε κάποιες στιγμές ,σαν να μην υπάρχει διαφυγή,  απο τη ζωή που δεν μας αρέσει.

Σαν τον έλεγχο της ζωής μας , να τον έχουν πάρει άλλοι άνθρωποι και μάλιστα όχι οι καλύτεροι, αλλά οι πιο τοξικοί που κυκλοφορούν.

Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό κατά περιόδους.Να νοιώθουμε βυθισμένοι στο σκοτάδι και να μη μπορούμε να θυμηθούμε τι μας κάνει να νοιώθουμε ευτυχισμένοι

Είναι κατανοητό,όταν βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση,το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε,  είναι να μπούμε στον υπολογιστή και να ψάξουμε λύσεις για το “πως θα νοιώσω πιο χαρούμενος” ή “10 τρόποι για να αισθανθώ ευτυχισμένος”.

Και όμως όσο λάθος και αν φαίνεται, τώρα περισσότερο απο ποτέ χρειαζόμαστε αυτό που λένε ,τρίτη γνώμη.Γιατί εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε σε θέση να σκεφτούμε έξω απο τα “κουτάκια “ μας.Τώρα θα είναι ένα site;Θα είναι ένας φίλος;Θα είναι οειδικός; 

Αυτό είναι δικό σας θέμα!

Θα σας πω, λίγα πράγματα που εφαρμόζω εγώ.Μπορεί σε σας να μην ταιριάζουν αλλά επίσης μπορεί να σας δώσουν κάποιες άλλες ίδέες πιο του τύπου σας.

Δοκιμάστε κάτι καινούργιο

Τώρα θα μου πείτε ,που να τρέχω τώρα; Δεν εννοώ να ανεβείτε στο Έβερεστ,κάντε κάτι πιο απλό.

Πηγαίντε σε ένα καινούργιο εστιατόριο,σε μια καινούργια καφετέρια,δέστε νέους ανθρώπους έστω και αν δεν τους μιλήσετε. Λειτουργεί, πιστέψτε με.

 

Πίστεψε στον εαυτό σου

Αν δεν πιστεύεις εσύ στον εαυτό σου, ποιοί περιμένεις να το κάνουν;

Η κατάσταση στην οποία ββρίσκεστε δεν είναι παντοτινή!

Κάντε το εικόνα πχ περπατάτε σε μια λεωφόρο και αυτό που σας συμβαίνει τώρα είναι ότι κάθεστε κάτω να πάρετε μια ανάσα και να σκεφτείτε πόση ώρα ακόμα έχετε να περπατήσετε.

Άρα πολύ γρήγορα θα σηκωθείτε και θα αρχίσετε πάλι να περπατάτε.Είναι απολαυστικό!

 

Πείτε γειά χαρά σε ότι τοξικό και ψεύτικο υπάρχει γύρω σας!

Ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ! Για αυτούς που ενώ εσείς έχετε τον πόνο σας δεν σας αφήνουν καν να τον εξωτερικεύσετε.Μιλάω γιαυτούς που σας κάνουν να αισθάνεστε κατάθλιψη για τα πάντα,ακόμα και για ότι πετάει και ότι κολυμπάει.Μολάω γιαυτούς που δεν σταματάνε να μιλάνε για τον εαυτό τους, χωρίς καν κάποιος να τους το έχει ζητήσει

Δεν σας μιλάω ως ειδικός,γιατί δεν είμαι ,σας μιλάω ως παθούσα,η οποία ειλικρινά προσπάθησε αρκετά να εφαρμόσει ακόμα και αυτά τα απλά.

Είναι τελικά, όπως όταν κοιμόμαστε.Κάποια στιγμή ξυπνάμε και ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας .

Το μόνο που μένει είναι να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε ξανά τη ζωή!

 

 Έλσα Παπαϊωάννου

(Συνολικές Επισκέψεις 408, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Έλσα Παπαιωάννου 117 Articles
Είμαι πρώτα απ΄όλα η μάνα της Coco. Δημοσιογράφος κυρίως τηλεοπτική και ραδιοφωνική. Πρίν λίγο διάστημα έγινα και blogger, το καινούργιο μου παιδί είναι το FabToday.net. Μου αρέσει να ανακαλύπτω καινούργιες ιδέες,καινούργια πράγματα και κυρίως δημιουργικούς ανθρώπους. Γελάω εύκολα και δεν αντέχω τη μιζέρια

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*