Σκαντζόχοιρος

«Σκαντζόχοιρος», στο κέντρο της Αθήνας. Στέκι για ιστορικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια

Σκαντζόχοιρος: Παίζοντας την ιστορία στα δάχτυλα

Ποια είναι τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα της μινωικής ή της
μυκηναϊκής περιόδου; Πώς απεικονίζονταν στις τοιχογραφίες κατά την εποχή του χαλκού οι γυναίκες ανά την Ελλάδα; Έχουν θέση ο βαλές και η ντάμα σε μια βυζαντινή τράπουλα;

Πώς έβλεπαν οι φιλέλληνες και ξένοι περιηγητές την Αθήνα του 19ου αιώνα; Θα μπορούσες να ξαναχτίσεις από την αρχή τα μνημεία της Κωνσταντινούπολης, αν αγόραζες τα οικόπεδά τους;
Τα παραπάνω ερωτήματα δεν προέρχονται από κάποιο μάθημα ιστορίας,
μπορούν όμως να απαντηθούν παίζοντας τα εκπαιδευτικά παιχνίδια ενός
ιδιαίτερου «Σκαντζόχοιρου» που κάνει τη φωλιά του στην Αθήνα.

Ιστορία και ψυχαγωγία
Με στόχο την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού μέσω του σχεδιασμού και της παραγωγής εκπαιδευτικών παιχνιδιών υψηλής ποιότητας, που βασίζονται σε αρχαιολογικά ευρήματα και γεγονότα από την προϊστορική μέχρι τη νεότερη εποχή του ελλαδικού χώρου, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Σκαντζόχοιρος» επιχειρεί να αναδείξει την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά της χώρας μας με έναν τρόπο που συνδυάζει κυριολεκτικά το τερπνόν μετά του ωφελίμου.
Νέοι σχεδιαστές και εικονογράφοι, σε συνεργασία με ιστορικούς και
αρχαιολόγους, αναπτύσσουν για την «Σκαντζόχοιρος» μια μεγάλη ποικιλία
εκπαιδευτικών παιχνιδιών, όπως πρωτότυπα επιτραπέζια, βιβλία ζωγραφικής, κάρτες μνήμης, κούκλες και ηλεκτρονικά/ψηφιακά παιχνίδια.

Σχεδιασμένα για κάθε ηλικία, τα παιχνίδια της «Σκαντζόχοιρος» καλούν
τους παίκτες να διευρύνουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την
περιέργεια και τους ορίζοντες τους, συνδέοντάς τους με γνώσεις,
τοποθεσίες και θεσμούς της ιστορίας.

Εξωστρέφεια
Από το σχεδιασμό μέχρι την ανάπτυξη και την παραγωγή των παιχνιδιών της, η «Σκαντζόχοιρος» συνεργάζεται σε κάθε στάδιο με Έλληνες επαγγελματίες και κατασκευαστές παιχνιδιών, υποστηρίζοντας την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, ενισχύει την προσφορά των εκπαιδευτικών παιχνιδιών προς το καταναλωτικό κοινό, αναπτύσσοντας ένα ευρύ δίκτυο σημείων πώλησης σε μουσεία, βιβλιοπωλεία και άλλους πολιτιστικούς χώρους.
Το ελληνικό πνεύμα όμως δεν περιορίζεται εδώ. Τα παιχνίδια και οι
ιστορικές πληροφορίες που τα συνοδεύουν είναι επίσης διαθέσιμες στην
αγγλική και γαλλική γλώσσα, ενώ μέσω του e-shop η «Σκαντζόχοιρος» φέρνει την ελληνική ιστορία πιο κοντά στο διεθνές κοινό που αγαπά τα παιχνίδια.

Σκαντζόχοιρος
οι γονείς και οι συνοδοί των παιδιών μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους, όσο εκείνα μαθαίνουν την ιστορία, παίζοντας!

Κοινωνική ευθύνη
Όραμα των δημιουργών της «Σκαντζόχοιρος» είναι τα εκπαιδευτικά και πρωτότυπα αυτά παιχνίδια να γίνουν προσιτά σε ένα όσο το δυνατόν πιο ευρύ κοινό, και για το λόγο αυτό σχεδιάζονται ενέργειες κοινωνικής
απεύθυνσης που θα δώσουν την ευκαιρία σε παιδιά από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να τα αποκτήσουν.

Ένας Σκαντζόχοιρος δίπλα σου
Στο χώρο της «Σκαντζόχοιρος» στο κέντρο της Αθήνας, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν και να παίξουν με άνεση τα παιχνίδια πριν τα αγοράσουν, αλλά και να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια και εκδηλώσεις σχετικά με το ιστορικό περιεχόμενο των παιχνιδιών. Παράλληλα, οι γονείς και οι συνοδοί των παιδιών μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους, όσο εκείνα μαθαίνουν την ιστορία, παίζοντας!

Η ιδρυτική ομάδα της «Σκαντζόχοιρος Κοιν.Σ.Επ.» αποτελείται από την αρχαιολόγο Κατερίνα Δελούκα, τον σχεδιαστή Αντώνη Δημόπουλο, τον πληροφορικάριο Χρήστο Μπαϊραμίδη, την ιστορικό των επιστημών Ντόρα
Οικονομίδου, τον αρθρογράφο Λουκά Σταμέλλο και την παιδαγωγό Φωτεινή Συραγάκη. Στην πορεία προστέθηκαν πολλοί και πολύτιμοι συνεργάτες, όπως η κοινωνική λειτουργός Βαλεντίνα Γιαννακοπούλου και οι καλλιτέχνες,σχεδιαστές και γραφίστες Γιάννης Αντωνόπουλος, Βανέσσα Ιωάννου, Χριστιάννα Λεωνάκη και Ελευθερία Λιθαδιώτη.

Τέλος, η «Σκαντζόχοιρος» δεν θα είχε ξεκινήσει χωρίς την ανεκτίμητη συμβολή του τυπογραφείου «Γ. Αργυρόπουλος Ε.Π.Ε.».

Σκαντζόχοιρος Κοιν.Σ.Επ.
Καρόρη 5, 10551, Αθήνα
Τ.: 2103314413
skantzochiros.toys

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top