19/09/2021

Σπιτικό Daquiri Φράουλας, πιο απλό από ότι νομίζετε!


Τίποτα καλύτερο από τα σπιτικά ποτά!
Αφήστε στην άκρη τα λικέρ της μαμάς, και φτιάξτε το δικό σας σπιτικό Daiquiri Φράουλα μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα.

Υλικά

  • 600 γραμμάρια καθαρισμένες φράουλες
  • 220 γραμμάρια ζάχαρη και ίδια ποσότητα νερού
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 ποτήρια ρούμι (της αρεσκείας σας)

Εκτέλεση

  • Βάζετε νερό και ζάχαρη στο μάτι – δε χρειάζεται να βράσουν, ίσα να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αφήνετε το ζαχαρόνερο να κρυώσει
  • Πολτοποιείτε τις φράουλες στο μούλτι
  • Βάζετε το ζαχαρόνερο σε πυρέξ ή μεταλικό σκεύος ή τάπερ ή όπου σας βολεύει
  • Ρίχνετε μέσα τον φραουλοπολτό και ανακατέβετε
  • Προσθέτετε το χυμό λεμόνι, και το ρούμι
  • Ανακατέβετε, και βάζετε το μείγμα στην καταψυξη

Λίγες ώρες αργότερα … σερβίρετε σε χαμηλό ποτήρι, ή σε ό,τι ποτήρι σας αρέσει 
Γαρνίρετε με μια φράουλα και φύλλα δυόσμου

και εβίβα! 

υ.γ. η αλάνθαστη συνταγή είναι της φίλης μου της Ιωάννας 

(Συνολικές Επισκέψεις 615, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Γιάννης Καφάτος 1932 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*