20/04/2024

Τρέξτε, γιατί χανόμαστε


Τα καλά της αθλησης υποτίθεται τα ξέρουμε όλοι, μας τα λένε όλοι,μ΄ένα λόγο συμφωνούμε όλοι.
Έλα όμως που δεν κάνουμε τίποτα οι περισσότεροι!


Όπως διαπιστώθηκε το 43% των εργαζομένων ενηλίκων δε αθλούνται όσο θά 'πρεπε ή δεν αθλούνται καθόλου.
Οι ανθρωποι που μάλιστα κάνουν  χειρωνακτική  εργασία τείνουν να αθλούνται  λιγότερο απο τους ανθρώπους που κάνουν δουλειές γραφείου.

 Το 51% των ανθρώπων που εργάζονται στην παραγωγή απέτυχε να ανταποκριθεί στις συστάσεις άσκησης σε σύγκριση με μόνο το 30% περίπου των ατόμων σε δουλειές γραφείου. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι με πιο καθιστική θέσεις εργασίας ανέφεραν τα υψηλότερα ποσοστά σωματικής δραστηριότητας.

Οι ειδικοί μάλιστα κατέληξαν ότι ένας σημαντικός παράγοντας για την άθληση είναι και το μορφωτικό επίπεδο του καθένα.

Όσο υψηλότερο είναι το μορφωτικό επίπεδο τόσο οι πιθανότητες , να αθληθεί κάποιος ανεβαίνουν.

 "Η εκπαίδευση είναι  κοινωνικό κεφάλαιο», λένε οι ειδικοί «. Αντιπροσωπεύει την πρόσβαση σε πληροφορίες, και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις επιλογές του τρόπου ζωής. "


Είναι πιθανό ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση,  βοήθησε τους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα οφέλη της άσκησης, αλλά και να έχουν περισσότερα χρήματα(για την περίπτωσή της Ελλάδας λέμε και καμιά χαζομάρα για να περάσει η ώρα) ώστε να είναι σωματικά δραστήριοι.

Αυτή η έρευνα δεν διερεύνησε συνθήκες , όπως το αν οι άνθρωποι κάπνιζαν ή αν  η διατροφή τους ήταν υγιεινή , αλλά  οι επιστήμονες υποψιάζονται  ότι η εκπαίδευση μπορεί να επηρεάσει  και αυτούς τους παράγοντες.

 Δεδομένου μάλιστα ότι οι περισσότερες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τους κινδύνους έλλειψης άσκησης,  συνδεοντάς τη με  υψηλότερα ποσοστά  κινδύνου για   εμφάνιση καρκίνου ,  καρδιακών παθήσεων και παχυσαρκίας , οι ερευνητές ελπίζουν ότι όποιος κάνει καθιστική ζωή θα πάρει το μήνυμα.


Συμπέρασμα δικό μου ασκούμαστε όσο μπορούμε και ταυτοχρόνως ανοίγουμε και κανένα βιβλίο!

Έλσα Παπαϊωάννου


mm
About Έλσα Παπαιωάννου 117 Articles
Είμαι πρώτα απ΄όλα η μάνα της Coco. Δημοσιογράφος κυρίως τηλεοπτική και ραδιοφωνική. Πρίν λίγο διάστημα έγινα και blogger, το καινούργιο μου παιδί είναι το FabToday.net. Μου αρέσει να ανακαλύπτω καινούργιες ιδέες,καινούργια πράγματα και κυρίως δημιουργικούς ανθρώπους. Γελάω εύκολα και δεν αντέχω τη μιζέρια

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*