19/04/2024

Βιολογικό Ρολόι

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΡΟΛΟΙ

Ο δυτικός τρόπος ζωής μας έκανε να δίνουμε μεγάλη σημασία στην ώρα, στα λεπτά, ακόμα και στα δευτερόλεπτα και να αγνοούμε ή να ξεχνάμε ότι έχουμε και ένα βιολογικό ρολόι, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε όλα μας τα όργανα με τη σειρά να βρουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να το λύσουν . Έτσι, μπορεί για παράδειγμα να δουλεύουμε πολύ σκληρά τη νύχτα, επειδή το απαιτεί η εργασία μας και να αδιαφορούμε για τη ζημιά που προκαλούμε στα ζωτικά μας όργανα. Μπορεί ακόμη και απλώς να ξενυχτάμε, πίνοντας αλκοόλ σε κάποιο μπαρ με πολύ δυνατή μουσική.Ο τρόπος διασκέδασης, ιδιαιτέρως των Ελλήνων, με ξενύχτι, ποτό και δυνατή μουσική, σε ώρες που το σώμα μας χρειάζεται ανάπαυση, μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα υγείας ακόμα και σε πολύ νεαρά άτομα. Καταπονώντας το σώμα μας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, διαταράζουμε την ισορροπία του και τελικά, αρρωσταίνουμε.

Οι Κινέζοι γιατροί τονίζουν πως, για την ισορροπία μας και την καλή μας υγεία, είναι ύψιστης σημασίας η αρχή ακολουθίας της ροής.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΤΑΟ!

Ακολουθούμε, λοιπόν, τη ροή με βάση τη γεωγραφική θέση στην οποία ζούμε, τις εποχές του χρόνου αλλά και τις ώρες της μέρας και της νύχτας. Για παράδειγμα, ο Ισπανός, ο Ιταλός ή ο Έλληνας δεν είναι δυνατόν να αποδίδουν το ίδιο με το Γερμανό ή τον Σουηδό, σε πολύ απαιτητικές εργασίες, τα μεσημέρια του Καλοκαιριού. Αυτό δεν έχει να κάνει με την οκνηρία, αλλά με τις δυνατότητες του ανθρώπινου οργανισμού στη συγκεκριμένη γεωγραφική θέση, τη συγκεκριμένη εποχή. Επίσης, συχνά γίνεται λόγος για τον 8ωρο ύπνο, χωρίς να διευκρινίζεται για ποιο 8ωρο του 24ωρου μιλάμε. Αν κοιμηθούμε στις 11 το βράδυ, ακολουθούμε τη ροή. Αν κοιμηθούμε στις 6 τα ξημερώματα, πηγαίνουμε κόντρα στη ροή και προκαλούμε ανισορροπία ανάμεσα σε εμάς και στο σύμπαν. Τόσο απλά…

Ας δούμε, τώρα, με ποιο τρόπο λειτουργεί το βιολογικό μας ρολόι.

Πρώτο 12ωρο: 3πμ – 3μμ

Από τις 3 έως τις 5 τα ξημερώματα επιδιορθώνονται οι ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ. Αυτές τις ώρες, θα πρέπει να κοιμάσαι βαθιά. Αν τύχει να ξυπνήσεις μέσα σε αυτό το δίωρο, χρειάζεται να υποβοηθήσεις τη διεργασία τους, πίνοντας λίγο νερό ή ένα αφέψημα. Αν έχεις αδύναμο τσι, θα ξυπνήσεις μέσα σε αυτό το δίωρο κι αν έχεις αδύναμους πνεύμονες, θα ξυπνήσεις βήχοντας. Επιπλέον, άτομα με αδύναμη καρδιά, μπορεί να υποστούν καρδιακή προσβολή μέσα σε αυτό το δίωρο.

Από τις 5 έως τις 7 το πρωί επιδιορθώνεται το ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ. Είναι καλό να ξυπνάς μέσα σε αυτό το δίωρο, να πίνεις ζεστό νερό, με ή χωρίς λεμόνι και να εκκενώνεις το έντερό σου. Δε βοηθάς στην επιδιόρθωση αν πίνεις κρύο ή παγωμένο νερό, καφέ ή αλκοόλ.

Από τις 7 εως τις 9 το πρωί επιδιορθώνεται το ΣΤΟΜΑΧΙ. Αυτό το δίωρο είναι κατάλληλο για το πρωινό σου γεύμα. Για να βοηθήσεις το στομάχι σου κατά την επιδιόρθωσή του, προσπάθησε να μασάς καλά την τροφή σου (20-40 φορές). Αν έχεις πρόβλημα με το στομάχι σου, δοκίμασε να μην τρως κρύα ή ωμή τροφή και να μην πίνεις χυμούς ή παγωμένα ροφήματα, κυρίως σε αυτό το δίωρο.

Από τις 9 έως τις 11 το πρωί επιδιορθώνεται ο ΣΠΛΗΝΑΣ. Διάβασε, μελέτησε ή δούλεψε αυτό το δίωρο. Πιες νερό ή ένα ζεστό αφέψημα. Προσπάθησε να αποφύγεις το στρες σε αυτό το δίωρο.
Από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι επιδιορθώνεται η ΚΑΡΔΙΑ. Ώρα για μία 30λεπτη ξεκούραση. Αν έχεις αδύναμη καρδιά, είναι απαραίτητο να πάρεις ένα υπνάκο στο διάστημα μεταξύ 11πμ με 1μμ. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε προσπάθησε τουλάχιστον να μην κουράζεσαι σωματικά αυτές τις ώρες. Στατιστικά, τα περισσότερα περιστατικά θανάτου από καρδιακά νοσήματα συμβαίνουν μέσα σε αυτό το δίωρο.

Από τη 1 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα επιδιορθώνεται το ΛΕΠΤΟ ΕΝΤΕΡΟ. Πιες αρκετό νερό ή κάποιο αφέψημα και ούρησε μέσα σε αυτό το δίωρο. Αν κάνεις καθιστική δουλειά και αισθανθείς πόνο στους ώμους ή στον αυχένα, κάνε μασάζ στο Μεσημβρινό του λεπτού εντέρου ή στο σημείο που νιώθεις πόνο.

Δεύτερο 12ωρο: 3μμ – 3πμ

Από τις 3 έως τις 5 το απόγευμα επιδιορθώνεται η ΟΥΡΟΔΟΧΟΣ ΚΥΣΤΗ. Κατάλληλες ώρες για σωματική άσκηση ή μελέτη. Κατάλληλες ώρες και για να πιεις αρκετό νερό και να επισκευτείς την τουαλέτα.

Από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα επιδιορθώνονται οι ΝΕΦΡΟΙ. Μην τρως και μην πίνεις ούτε νερό σε αυτό το δίωρο. Μην κάνεις κανενός είδους άσκηση σε αυτό το δίωρο για να βοηθήσεις τους νεφρούς σου να επιδιορθώσουν πιθανές βλάβες που έχουν υποστεί. Αν ανεβάσεις πυρετό μεταξύ 5-7 το απόγευμα, σημαίνει πως οι νεφροί σου προσπαθούν να λύσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Μην πάρεις φάρμακα για να ξεφορτωθείς το σύμπτωμα του πυρετού, απλά βοήθησε τους νεφρούς σου να κάνουν τη δουλειά τους.

Από τις 7 έως τις 9 το βράδυ επιδιορθώνεται το ΠΕΡΙΚΑΡΔΙΟ. Το περικάρδιο είναι ο υμένας που προστατεύει την καρδιά σου. Αυτές είναι οι χειρότερες ώρες για να θυμώνεις. Η καρδιά δεν αγαπάει τα συναισθηματικά ξεσπάσματα. Προσπάθησε να είσαι χαλαρός σε αυτό το δίωρο και να διατηρείς ένα αίσθημα χαράς και γαλήνης μέσα σου.

Από τις 9 έως τις 11 το βράδυ επιδιορθώνεται το ΣΑΝ ΤΖΙΑΟ, ο τριπλός θερμαστής. Το σαν τζιάο προστατεύει όλα τα ζωτικά σου όργανα και διατηρεί τη θερμοκρασία τους σε σωστά επίπεδα. Ετοιμάσου για ύπνο. Θα πρέπει να κοιμάσαι ήδη στις 10:30. Αν αυτό ακούγεται ανέφικτο, προσπάθησε να μην πιέζεσαι πολύ σωματικά, πνευματικά ή ψυχικά αυτές τις ώρες. Δώσε την ευκαιρία στο σαν τζιάο να επιδιορθωθεί.

Από τις 11 το βράδυ έως τη 1 τη νύχτα επιδιορθώνεται η ΧΟΛΗΔΟΧΟΣ ΚΥΣΤΗ. Κοιμήσου σε σκοτεινό και ήσυχο μέρος χωρίς εξωτερικά ερεθίσματα. Μη βλέπεις τηλεόραση σε αυτό το δίωρο και μην κοιμάσαι με την τηλεόραση ανοιχτή. Αν φροντίσεις να επιδιορθωθεί η χοληδόχος κύστη σου, θα καταφέρεις να συντηρήσεις και το γιανγκ τσι των ζωτικών σου οργάνων και να έχεις πολλή διαθέσιμη ζωτική ενέργεια την επόμενη μέρα. Κοιμήσου! Ο ύπνος σε αυτό το δίωρο είναι το πιο σημαντικό δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου!!

Από τη 1 έως τις 3 τα ξημερώματα επιδιορθώνεται το ΣΥΚΩΤΙ. Αυτό το δίωρο, θα πρέπει να κοιμάσαι βαθιά. Μην ξενυχτάς και μην πίνεις αλκοόλ σε αυτό το δίωρο γιατί το συκώτι σου θα υποφέρει. Βοήθησε το να δημιουργήσει νέο αίμα και να καθαρίσει ολόκληρο το σώμα σου από τα δηλητήρια.

Πηγή: https://oanisorropos.blogspot.com/p/blog-page_10.html


mm
About Ο Ανισόρροπος 2 Articles
Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, οποιαδήποτε μορφή ανισορροπίας προκαλεί έλλειψη σθένους, δηλαδή "ασθένεια". Αλλά... τι προκαλεί ανισορροπία; Δες τι λέει ο ανισόρροπος. Μοιράσου τη δική σου ιστορία ανισορροπίας.
Contact: Website

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*